rendszergazda szolgáltatások

“Reméld a legjobbakat és készülj a legrosszabbra!”

"Rendszergazda szolgáltatásaink minden informatikai kérdésre megoldást nyújtanak, függetlenül cége méretétől és tevékenységétől."
Dopama Kft.

Bízza szakemberekre informatikai rendszerét!

  • Minden esetben mielőtt ajánlatot adunk rendszergazda szolgáltatásra és/vagy IT auditra, helyszíni felmérést tartunk a megrendelő cégénél.
  • Ennek keretében átnézzük a meglévő informatikai erőforrásokat és felmérjük az igényeket.
  • Amint minden kérdésünkre megvan a válasz, az alábbi szolgáltatások kombinációjával a megoldás is készen áll!

Rendszergazda alapszolgáltatások

- telefonos helpdesk , távoli és helyi informatikai segítségnyújtás, hibajavítás
- szerverek és munka állomások folyamatos karbantartása
- rendszer folyamatos monitorozása
- tűzfalak biztonsági ellenőrzése (betörési kísérletek detektálása)
- mentések ellenőrzése
- harmadik fél felé történő informatikai képviselet
- havi vagy negyedéves IT szolgáltatás jelentési, működési riportok
- éves IT költségvetés elkészítésében történő segítségnyújtás
- stratégiai informatikai konzultáció, döntéshozatali támogatás

Felhő alapú megoldások

- privát felhő: ebben az esetben az IT szolgáltatás erőforrását csak mi vesszük igénybe, más nem férhet hozzá.
- publikus felhő: lehetővé teszi az igény szerinti vagy mért egység alapján számlázott felhasználói hozzáférést alkalmazásokhoz vagy tárolási kapacitásokhoz.
- közösségi felhő: egyszerre több szervezet használja, egymás között megosztja. Ezek olyan többvállalatos megoldások, ahol az alkalmazásokat megosztják egymással, de az informatikai adatokat nem.

Virtualizációs megoldások

Egy fizikai hardveren több virtuális kiszolgáló szervert (pl. file szerver, vállalatirányítási rendszer, levelezés stb.) működtetünk, mely költséghatékony hardver kihasználást tesz lehetővé, illetve meghibásodás esetén gyors helyreállításra van lehetőség. Egy virtuális gép pont ugyanúgy működik, mint egy fizikai gép saját virtuális memóriával, alaplappal, hálózati kártyával. A gyakorlatban, ha elromlik egy számítógép, amin virtuális környezet fut, elég csak kicserélni a hardvert és a munka azonnal mehet tovább, nem kell időt és energiát pazarolni az újratelepítésre és beállításokra, mivel nem függenek a mögöttes hardverektől.

Egy virtuális gép pont ugyanúgy működik, mint egy fizikai gép saját virtuális memóriával, alaplappal, hálózati kártyával. A gyakorlatban, ha elromlik egy számítógép, amin virtuális környezet fut, elég csak kicserélni a hardvert és a munka azonnal mehet tovább, nem kell időt és energiát pazarolni az újratelepítésre és beállításokra, mivel nem függenek a mögöttes hardverektől.

Irodai szerver (Linux/Windows) kiépítése

Informatikai adatok biztonságos tárolására, a szerverhozzáférés jogosultsági szintjeinek kezelésére adunk lehetőséget.

Amennyiben meglévő szervere rendszergazdai felügyeletét vesszük át, garantáljuk a szolgáltatás kiesés nélküli átvételt, valamint a meglévő szerver optimalizálását. Új szerver szükséglet esetén segítünk a megfelelő szerver kiválasztásában, beszerzésében, beüzemelésében,automatizáljuk a mentéseket, egyszóval informatikai rendszergazda szolgáltatást biztosítunk

IT munkaállomások karbantartása

Az munkaállomások rendszeres rendszergazda felügyeletét biztosítjuk, mely folyamatos munkavégzést garantál a kollegáknak.
Az ellenőrzés keretében az alábbi IT szolgáltatásokat végezzük el:
- elkészítjük a szükséges javításokat,
- ellenőrizzük a frissítéseket,
- végrehajtjuk a biztonsági mentéseket és biztonsági szoftvereket telepítünk,
- átvizsgáljuk a vírusirtók meglétét és frissességét,
- meghatározott időközönként portalanítjuk a belső perifériákat.

Backup rendszer, távoli mentés

- Operációs rendszermentések: hardver hiba esetén gyors rendszer visszaállítás, ami szerver és munkaállomásoknak egyaránt elérhető
- Adat- és adatbázismentések: véletlen törlés, meghibásodás elleni védelem
- Távoli mentés: teljes katasztrófa esetén (tűz, víz, betörés) gyors rendszer visszaállításának lehetősége

Csoport munka megoldások

A csoportmunka megoldásunk egy egyszerű levelező szervernél több szolgáltatást biztosít, mivel lehetőséget nyújt cégen belüli munkavállalók közös naptárhasználatára, naptárbejegyzéseik megosztására, közös címjegyzék használatára, akár feladatok delegálására is.

Mobil eszközök felügyelete

Rendszergazda és IT szolgáltatásunk között megtalálható az irodai számítógép és a különböző mobil eszközök (okostelefonok, tabletek) szinkronizálása. Így bárhol is van a világon, minden fontos kérdésre gyorsan választ tud adni.

IP telefonközpont

Mit is jelent informatikai rendszergazda szempontból? Saját internet alapú telefonközpontot alakítunk ki, amely lehetőséget biztosít akár külföldi telefonszolgáltatók és telefonszámok igénybevételére, beszélgetések rögzítésére, menürendszer használatára, hívási csoportok meghatározására, mobil eszközökre való telepítésére.

Hálózat biztonság

Biztosítjuk a céges belső hálózat és adatok IT védelmét, a külső vagy belső támadások illetve IT adat lopások ellen.

Távmunka (VPN)

Rendszergazda szolgáltatásunkhoz tartozik távmunka lehetőségének biztosítása. Távmunka megoldásunkkal biztonságos hozzáférést biztosítunk az irodán kívüli teljes körű munkavégzésre.
A VPN ( Virtual Private Network) magyarul Virtuális Magán Használatot jelent. A korábbi években elsősorban a multinacionális nagyvállalatok használták ezt a technológiát arra, hogy a munkatársak adott esetben otthonról is tudjanak munkát végezni, távolról is elérjék a céges hálózatot. A mai világban azonban minden kis-és középvállalkozás cégvezetőjének fontos szempont, hogy bárhol is van a világban könnyen hozzá férjen céges információihoz, a gyors reakció idő végett. . A VPN használatához szükség van meglévő és működő internet kapcsolatra, mely lehet kábeles, modem vagy 3G is. A VPN maga egy titkosított csatorna, tehát használatával adataink éppúgy biztonságban vannak, mintha az irodából dolgoznánk. VPN kapcsolattal több telephely is biztonságosan összeköthető.

Teszteljen minket ingyen!

Kérjen egyedi ajánlatot!